Министерството на вътрешните работи на Беларус съобщи за стотици съобщения

...
 Министерството на вътрешните работи на Беларус съобщи за стотици съобщения
Коментари Харесай

Стотици изчезнали в Беларус, 4 мъртви на протеста

 

Министерството на вътрешните работи на Беларус заяви за стотици известия за изчезнали хора. От президентските избори, които се организираха на 9 август, жителите на страната са подали стотици тъжби пред полицията за изгубването на родственици и познати, оповестиха от ведомството, представени от държавната организация БЕЛТА.

По-рано формалния представител на Службата на Върховния комисариат по правата на индивида към Организация на обединените нации Елизабет Тросел съобщи, че Министерство на вътрешните работи на Буларус е удостоверило за гибелта на четирима души по време на митингите и желаеха стремително разследнане на случаите. Веднага след изявлението й обаче от ведомството отхвърлиха цифрата, като обявиха, че нямат такава информация, съгласно РИА новости.

Докато митингите продължат, а злокобните обстоятелства към бруталното им потушаване изкачат непрестанно, Лукашенко не дава оставка, в противен случай, гаври се с Европа.

Днес той предложи да го направи медиатор сред френския водач Еманюел Макрон и придвижването на жълтите жилеткаи, оповестява Интерфакс. Така ехидно властническият президент отговори на предлагането на френския държавен глава да посредничи в разговора сред беларуските управляващи и гражданското общество. " Макрон съобщи, че желае да посредничи в договарянията в Беларус. Нека първо да отидем ние и да посредничим сред жълти жилетките и него, съобщи Лукашенко и насочи омразата си и към други страни в Европейски Съюз. Посъветва Германия и Франция да се оправят първо с техните проблеми.

Според него западните водачи, които са загрижени за Беларус, се опитвали да отвлекат вниманието от проблемите си.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР